sunnuntai 9. maaliskuuta 2008

Mitä Terpalle lahjaksi..?

Jotain olisi kiva antaa, kun lopetan analyysin muutaman viikon päästä. En vain oikein tiedä mitä. Jouluna olen yleensä vienyt kukan, mikä on ollut toimiva ratkaisu. Terppa on tykännyt, eikä ole vaatinut suurta innovatiivisuutta minulta. Kukka nyt on hyvä lahja kenelle vain naiselle, miksei miehellekin. Nyt kun lopetan, pitäisi kuitenkin antaa jotain vähän erilaista, ehkä jotain persoonallisempaa. Vaikea vain ostaa lahjaa ihmiselle, jota ei oikeastaan tunne ja jonka harrastuksista ja kiinnostuksista ei tiedä. Viiden vuoden jälkeen en todellakaan tiedä, mistä hän pitää ja mistä ei.

Puhuin aiheesta psykologitutun kanssa, joka on itsekin terapeutti, muttei siis analyytikko ja hän ehdotti, että veisin Freudin kuvan kehystettynä. "Siitä se varmaan tykkäis!" Olin vähän, että laitan harkintaan, mutta.. Ehkä tykkäisikin, mutta eikö lahjan pitäisi myös kertoa jotain antajastaan? Mä en oikein itse näe itseäni kehystämässä Sigmundia ja antamalla sitä kenellekään tervejärkiselle ihmiselle lahjaksi kuin korkeintaan piloillani. Varsinkaan kun munkaan analyytikkoni ei edusta kaikkein perinteisintä koulukuntaa. Itse olen miettinyt jotain vähän tavanomaisempaa kuten jotain kirjaa tms. Ei saisi olla liian kallis, mutta ehkä kuitenkin enemmän kuin 8-10 euron hyasintti-istutus tai joulutähti tms., joita olen tähän asti vienyt. No täytyy miettiä. Ehdotuksia otetaan vastaan.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Heheh...kehystetty Sigge. Hilpeä idea. Eihän fyysikollekaan yleensä anneta Einsteinia, kielitieteilijälle Agricolaa tai ohjelmoijalle Linus Torvaldsia :). Miten olisi joku pieni, kaunis koriste-esine, joka jollain lailla olisi 'sun näköinen'?

Sunshine kirjoitti...

Heh. Hyvä täsmennys. Mietin myös jotain konkreettista esinettä, muttei vaan ole ollut vielä oikein aikaa kierrellä kaupoissa. Voihan se aina pitää sitä vastaanotolla, jos ei halua viedä töitä kotiin. :)

Anonyymi kirjoitti...

Ehkä tällä pääsisi paremmin liikkeelle :P :

http://www.ronandjoe.com/cheese/office/freud.html

Käyttöesineet ovat aina hyödyllisiä:

http://www.uncommongoods.com/item/item.jsp?itemId=12062

Sunshine kirjoitti...

Action figure!!! Tää on aika ihQu. :)
Mun 50+, sivistynyt, selvästi vähän kulttuuritäti -tyyppinen terapeutti varmaan oikeasti tippuisi tuoliltaan. Sit se ei kuitenkaan kehtaisi sanoa mitään. Voisi olla aika hauska piilokamera tilanne. Joten ehkä käyyöesineet on vähän turvallisempi valinta kuiteskin. :)