keskiviikko 20. elokuuta 2008

Flunssaa, väsyttää

Nihkeä olo, räkäinen olo, tyhmä olo. Menisi vaan pian ohitse, ei tarvitse kuin tulla räkätauti, niin olen jo vetämätön ja tehoton ja surkea. Pateettista. Toisaalta mulle nousee tosi harvoin kuume, joten voin olla jo nuhaisena aika huonovointinen, vaikkei lämpöä olisikaan. Keuhkokuumeessa pääsin aikuisena 38 asteeseen ja silloin olin jo tosi kuollut.

Samassa työtiimissä aloitti muuten tällä viikolla töksäyttelijä. Minua vain hiukan vanhempi nainen, joka on mielestäni aika outo. Kysyi minulta eilen perehdytyksessä, kuinka kauan olen ollut talossa ja totesi sitten, että "oletkohan sinä niitä, jotka ovat täällä 10 vuotta?" Ja "onhan se toki hyvä olla samassa, kun tuntee kaikki ihmiset. Mutta kyllä vaihtamalla usein etenee paremmin urallaan tms." Olen tehnyt nyt nykyistä duuniani pari vuotta ja sitä ennen ollut kyllä pari vuotta samassa firmassa, kuten olen kertonutkin, mutta ihan eri tehtävissä. Totesin vain, että on täällä kuule paljon niitä, jotka ovat olleet 20 tai 30 vuotta talossa. Ei kymmenen ole edes paha.

Mutta valitettavaa on, että minä olen hänelle aika tärkeä ihminen, ja hän tulee tarvitsemaan minun tukeani ja sparraustani. Siksi aika outo tapa aloittaa tutustuminen. Toisen leimaaminen paikalleen jämähtäneeksi ei todellakaan ole paras mahdollinen aloitus. Meinasin kuitata, että onhan mulla vielä aikaa vaihtaa kun olen paljon nuorempi kuin sinä, mutten sitten kehdannut. Enkä jaksanut. Ehkä hänen pitää jotenkin päteä ja toinen nainen on jotenkin uhka. En tiedä. Tosi outoa.

Eräs työkaverini tuntee hänet aiemmasta elämästä, ja kun kysyin hänen mielipidettään, niin hän käytti nimenomaan sanaa "töksäyttelijä". Ennen kuin ehdin edes kertoa omasta, hieman oudosta palaveristani. Nyt kun tälle naiselle sitten valkenikin, että tiedän monista aika hyödyllisistä asioista aika paljon, niin hän on ollut minulle paljon mukavampi. Itse olen ihan asiallinen, mutta kyllähän tuollainen alku aiheuttaa sen, että suhtaudun aika varauksella.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voihan olla, että se nainen oli vaan epävarma, niin kuin ihmiset nyt uusissa työpaikoissa aloittaessaan tapaavat olla, ja halusi jotenkin päteä. Vaikka tökeröä käyttäytymistähän tuo tietysti on. Vaikkei nyt ihan välttämättä ehkä tarkoittanut sitä niin kuin ymmärsit, että olisit kunnianhimoton jämähtäjä..

Sunshine kirjoitti...

Ei ehkä tarkoittanutkaan, siksi kai se onkiin nimenomaan töksäyttelyä. Töksäyttelijäthän eivät tarkoita välttämättä mitään pahaa, mutta ilmaisevat itseään muiden kannalta vähän turhan suoraan tms.

Mutta vielä enemmän kuin tökeröä, niin se oli musta vaan outoa. Mutta en ylipäänsä ymmärrä, mitä se hänelle kuuluu, kuinka monta vuotta minä vielä aion olla samassa firmassa?